Våra djur på Iljasgården

Ett nytt inlägg på gång...vi har märkt att det tar faktiskt lite tid med en blogg, en tid som kanske inte finns alla dagar. Eller finns och finns...det är väl så att man ibland vill lägga tiden på annat. Idag var vi t.ex. ut på en ridtur. Det finns inget som går upp mot en ridtur i skogen när solen skiner och hästarna är glada att få komma ut...det är så underbart. Gubben ramlade i och för sig av mitt i skogen, men det gick bra, han skrapade sig lite på ryggen och armen. Vi gick på en stenig stig i skogen när hästen som han red snubblade och gick ner på knäna, det är inte så lätt att sitta kvar då, det blir liksom alldeles tomt framför, ungefär som en rutschkana. Men som sagt...både gubben och hästen klarade sig utan större blessyrer.
Tänkte att vi skulle presentera djuren på gården. Vi börjar väl med de största, hästarna:



Demon Launcher, allmänt kallad Demon. Han kom till oss 2003 efter hot om avlivning. Han är ett varmblod, en gammal travare som inte var så mycket riden då vi fick honom. Det här är en riktigt fin kille, ödmjuk och snäll, trots att han faktiskt är hingst fortfarande. Vi har börjat rida för instruktör och Demon är så duktig på dressyr...eller så kan det vara så att det är matte som kanske börjar lära sig mer och mer =) Vi lär väl oss tillsammans.



Det här är S.K.Paddington, allmänt kallad Paddan. Ja, när kom han till oss, tror det var 2005. Vi tyckte att Demon behövde en kompis och på så sätt fick vi tag på Paddan. Paddan är också varmblod och gammal travare. Han har dock inte gått på tävling lika mycket som Demon och tjejen vi köpte honom av hade haft honom enbart som ridhäst. Paddan är också en snäll häst, men han är inte lika ödmjuk och följsam som sin kompis Demon, han är lite mer egensinnig och lat. När vi rider för instruktören brukar han gäspa, stooooort...



Här har vi två av de andra djuren. Katten Musse, som är den vi haft längst. Det är en go' kisse, vill väldigt gärna sitta i husses knä och bli klappad. Zina, pudeln, är nyast på gården, men som ni ser så har de funnit varandra. Zina kom till oss i oktober förra året, hon är en 7-årig mellanpudel. Hon flyttade till oss från Stockholm, hon bodde på 7:e våningen i ett hyreshus, hade åkt taxi två gånger i sitt liv och förmodligen inte sett så mycket av landsbygden. Idag är hon en fullfjädrad medlem på Iljasgården, hon åker traktor och skoter, springer lös på gården och har inte vett att vara rädd varken för hästar, bilar eller något annat.



Sist, men inte minst...jo, han är nog faktiskt minst...har vi Minus. En vindögd liten kisse som fyller tre år samma dag som sonen fyller sex. Minus är en riktig jägare, vi trodde att han kanske inte skulle se så bra med sitt vindögda öga, men han jagar råttor, sorkar, fåglar och ekorrar som den värsta...ja, jag vet inte vad...

Ja, det var lite om de djuriska medlemmarna på Iljasgården. Det är härligt att ha förmånen att få leva tillsammans med djur, även om det naturligtvis är ett pass också så ger de sån glädje att det är värt besväret.

Tack för idag!! Hörs en annan dag!

Kommentarer
Postat av: Lovisa

Älsklingsdjuren ! <3 Och vilka fina bilder det var på hästarna ! :) Dom andra bilderna var såklart oxå fina :P Får ju inte glömma bort dom.

2010-05-27 @ 12:37:15
URL: http://silentangels.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej! Herreguuuuuuuud vad Demon har lagt på sej! :O Vilken hals och bogen! Snygging där ;) Kul att höra, eller snarare läsa att det går så mycket framåt i träningen :)

Kramis

2010-05-30 @ 13:54:23
URL: http://stupidgirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0